Profail ♥

My photo
Malaysia
USIA didaftarkan pada 10 Oktober 1969 berikutan keputusan Kongres Masyarakat Islam dua bulan sebelum itu. Pertubuhan ini ujud hasil gabungan Persatuan Islam Putatan, Persatuan Islam Sabah dan Persatuan Islam Tawau. USIA memainkan peranan yang amat bermakna dalam gerakan dakwah di Negeri Sabah, termasuk penubuhan MUIS pada 1972, pengisytiharan Islam sebagai agama rasmi di Negeri ini dan pengislaman seramai 71,471 orang dalam tempoh 6 tahun pertama penubuhannya.

Monday, August 1, 2011

Salam Ramadan

Bismillahirrahmanirrahim…


Firman Allah SWT di dalam surah al-Baqarah ayat 183 yang bermaksud :
” Wahai orang-orang yang beriman, telah wajib ke atas kamu berpuasa sebagaimana telah diwajibkan ke atas umat-umat yang sebelum kamu, semoga kamu menjadi orang yang bertaqwa.”
Manakala Rasulullah SAW telah bersabda :
“Sesungguhnya telah datang kepada kamu bulan Ramadhan bulan yang penuh berkat. Allah telah fardukan ke atas kamu berpuasa padanya. Sepanjang bulan Ramadhan itu dibuka segala pintu syurga dan ditutup segala pintu neraka serta dibelenggu segala syaitan…”

Yang Amat Berbahagia Tun Yang Dipertua, Timbalan-Timbalan Yang Dipertua, Naib-Naib Yang Dipertua, Ketua Belia, Ketua Wanita, Setiausaha Agung, Bendahari Agung, Penolong Setiausaha Agung, Ketua Penerangan dan seluruh barisan kepimpinan Majlis Tertinggi, Pegawai dan Kakitangan mengucapkan Selamat Menunaikan Ibadah Puasa kepada umat Islam di mana jua anda berada. Semoga kita sama-sama mendapat keberkatan dan keampunan dariNya. Amin.

No comments:

Post a Comment