Profail ♥

My photo
Malaysia
USIA didaftarkan pada 10 Oktober 1969 berikutan keputusan Kongres Masyarakat Islam dua bulan sebelum itu. Pertubuhan ini ujud hasil gabungan Persatuan Islam Putatan, Persatuan Islam Sabah dan Persatuan Islam Tawau. USIA memainkan peranan yang amat bermakna dalam gerakan dakwah di Negeri Sabah, termasuk penubuhan MUIS pada 1972, pengisytiharan Islam sebagai agama rasmi di Negeri ini dan pengislaman seramai 71,471 orang dalam tempoh 6 tahun pertama penubuhannya.

Friday, June 17, 2011

Mesyuarat Agung Tahunan USIA Bahagian Ke 25

As Salam...

Sukacita dimaklumkan bahawa Mesyuarat Agung Tahunan USIA Bahagian Wilayah Persekutuan Labuan akan diadakan pada 18 Jun 2011 (Sabtu), Jam 8:30 pagi bertempat di Dewan Mutiara, SMK Labuan, Wilayah Persekutuan Labuan. Majlis akan dirasmikan oleh Yang Berbahagia Datuk Haji Arshad bin Idris, Penolong Setiausaha Agung USIA. Pemantau dari USIA Pusat ialah Encik Damit Haji Tajudin, Puan Hjh Raini Haji Adis dan Puan Mustika Dewi Roslan. Seorang Pegawai Dakwah iaitu Ustaz Abdul Kahar bin Abdul Rahman turut serta dalam kunjungan kerja ini.

Sementara itu, Mesyuarat Agung Tahunan USIA Bahagian Tungku akan diadakan pada 19 Jun 2011 (Ahad), Jam 9:00 pagi bertempat di Dewan Asia Hotel, Lahad Datu. Majlis dirasmikan oleh YBhg Mejar (K) Abd. Latiff Kandok, Setiausaha Agung USIA. Pemantau dari USIA Pusat ialah Encik Misnan Warman dan Encik Indra Sabari. 

Wassalam.

No comments:

Post a Comment