Profail ♥

My photo
Malaysia
USIA didaftarkan pada 10 Oktober 1969 berikutan keputusan Kongres Masyarakat Islam dua bulan sebelum itu. Pertubuhan ini ujud hasil gabungan Persatuan Islam Putatan, Persatuan Islam Sabah dan Persatuan Islam Tawau. USIA memainkan peranan yang amat bermakna dalam gerakan dakwah di Negeri Sabah, termasuk penubuhan MUIS pada 1972, pengisytiharan Islam sebagai agama rasmi di Negeri ini dan pengislaman seramai 71,471 orang dalam tempoh 6 tahun pertama penubuhannya.

Tuesday, June 7, 2011

Berita Baik Untuk Dunia & Akhirat!!

As Salam.

Sukacita dimaklumkan bahawa Unit Operasi Dakwah, Ibu Pejabat USIA akan menganjurkan Kelas Pendidikan Agama Islam secara percuma kepada masyarakat Islam setempat. Pengambilan pelajar bermula pada hari ini, 07 Jun 2011 dan penyertaan adalah terhad. Kelas terbuka kepada individu beragama Islam yang berminat dan berumur 18 tahun ke atas. Para peserta dikehendaki mendapatkan borang penyertaan yang disediakan di Unit Dakwah, Tingkat 2, Ibu Pejabat USIA, Kota Kinabalu.

Kelas Pendidikan Agama ini diadakan pada hari Isnin, Selasa, Rabu dan Khamis, bermula jam 12:30 tengahari hingga 1:45 petang. Mata pelajaran yang diajar adalah Bahasa Arab, Pengajian Al-Quran, Kefahaman Islam dan Perbandingan Agama.

Untuk keterangan lanjut, sila hubungi Ustaz Ahmad bin Yahya, di talian telefon: 088-240151/250766.

Sekian dan terima kasih.

Wassalam.

No comments:

Post a Comment