Profail ♥

My photo
Malaysia
USIA didaftarkan pada 10 Oktober 1969 berikutan keputusan Kongres Masyarakat Islam dua bulan sebelum itu. Pertubuhan ini ujud hasil gabungan Persatuan Islam Putatan, Persatuan Islam Sabah dan Persatuan Islam Tawau. USIA memainkan peranan yang amat bermakna dalam gerakan dakwah di Negeri Sabah, termasuk penubuhan MUIS pada 1972, pengisytiharan Islam sebagai agama rasmi di Negeri ini dan pengislaman seramai 71,471 orang dalam tempoh 6 tahun pertama penubuhannya.

Friday, April 29, 2011

Assalamualaikum Wr. Wbr.

Ucapan setinggi takziah kepada YBhg Datuk Pg. Haji Abdul Rahman bin Datuk Seri Panglima Pg. Digadong Haji Muhamad Galpam atas pemergian ibunda tercinta pada subuh tadi di Sandakan. Semoga roh Allahyarhamah ditempatkan di kalangan para solehin dan syuhada. Salam takziah daripada Yang Amat Berbahagia Tun Yang Dipertua, barisan kepimpinan Majlis Tertinggi, pegawai dan kakitangan serta seluruh warga USIA. Al Fatihah....

Dan Dia lah yang berkuasa atas sekalian hambaNya; dan Ia mengutuskan kepada kamu pengawal-pengawal (malaikat yang menjaga dan menulis segala yang kamu lakukan), sehingga apabila sampai ajal maut kepada salah seorang di antara kamu, lalu diambil (nyawanya) oleh utusan-utusan Kami (malaikat); sedang mereka pula (malaikat itu) tidak cuai (dalam menjalankan tugasnya). (Al-An'aam 6:61)

No comments:

Post a Comment