Profail ♥

My photo
Malaysia
USIA didaftarkan pada 10 Oktober 1969 berikutan keputusan Kongres Masyarakat Islam dua bulan sebelum itu. Pertubuhan ini ujud hasil gabungan Persatuan Islam Putatan, Persatuan Islam Sabah dan Persatuan Islam Tawau. USIA memainkan peranan yang amat bermakna dalam gerakan dakwah di Negeri Sabah, termasuk penubuhan MUIS pada 1972, pengisytiharan Islam sebagai agama rasmi di Negeri ini dan pengislaman seramai 71,471 orang dalam tempoh 6 tahun pertama penubuhannya.

Saturday, April 23, 2011

Al Fatihah

Ucapan takziah buat Saudara Indra Sabari, Pembantu Tadbir Kewangan di Ibu Pejabat USIA atas kembalinya ke rahmatullah Ibunda tercinta pada 23 April 2011 (Sabtu). Moga roh Allahyarhamah ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman, Al Fatihah. 

Salam takziah daripada Yang Amat Berbahagia Tun Yang Dipertua, barisan kepimpinan Majlis Tertinggi, Pegawai dan Kakitangan serta seluruh warga USIA.

Dan (apabila sampai ajal seseorang) datanglah "Sakaratulmaut" membawa kebenaran (yang telah dijanjikan, serta dikatakan kepada yang mengingkarinya sebelum itu): "Inilah perkara yang engkau selalu mengelak diri daripadanya!" (Qaaf 50:19)

No comments:

Post a Comment